NORTEK-Laboratoriet AB 1975-2015 ~ 40 år i ortodontins tjänst.

NORTEK-Laboratoriet AB etablerades i Malmö 1974 av Tandtekniker Hans-Ove Persson tillsammans med flera medarbetare som efter formell utbildning till tandtekniker även fått specialutbildning inom ortodonti och bettfysiologi vid UMAS Käkcentral och laboratorium i Malmö.
NORTEK-Laboratoriet AB
Nordisk Ortodonti Teknik


Första sidan
Leveransinformation
Kontakta oss
Om företaget
Kartotek
Våra leverantörer
Normedentia

Back
Next

Vi garanterar att våra produkter uppfyller Läkemedelsverkets förskrifter om medicintekniska produkter (LVFS 2001:6) och lagen (1993:584) samt produkter (LVFS 2001:6) och lagen (1993:584) samt förordning (1993:876, senaste ändring 2001:552).

Vårt registreringsnummer: 344-388
Ingående material är CE- märkta.
Läkemedelsverkets förskrifter

Bilder från våra lokaler
NORTEK-Laboratoriet tar sig an ortodonti, bettfysiologi, alla typer av shorikarp och bettskena.
Vi gör även alla former av tandregleringsapparaturer från A till Ö och helgjutna herpstapparaturer i CoboltCrom.

Under denna tidsperiod av 40 år har personalen på laboratoriet framställt ortodontisk och bettfysiologisk apparatur åt tandläkare vid universiteten, högskolor, folktandvårdens specialist- och distriktkliniker samt till privattandläkare inom både Sverige och internationellt.
I egenskap av medlemskap i organisationer såsom i Sveriges Tandteknikerförbund, Sveriges Ortodontitandtekniker Förening och GK, Gesselschaft für Kieferorhopädische Zahntechnik upprätthåller vi högsta möjliga kunskapsnivå i både nuet och i framtiden genom deltagande i fortbildningskurser.
Vi använder oss av en del olika material som te.x. Dentarum 3mm unitec, material från Rocky-mountain, nickelfri tråd och monomerfria acrylater. Gumsuturvidgare vi framställer är dessutom helt i titan.
Exempel på bettskenor vi framställer har vi Klammerförankrade bettskenor, Bimaxilära antisnarkapparater m.m.

All ingående material i NORTEK-Laboratoriet produkter finns att beställa på Normedentia.
Klicka på länken längst uppe till höger för att komma till deras webbsida.